Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها بازار طلا برای مردم ۲۴ عیار نیست و با بالا رفتن صعودی قیمت‌ها رغبتی برای خرید طلا نمانده و نوعروسان را به سمت بدلیجات و نقره‌جات برده است. ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۴ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، دیگر گذشت آن دوره‌ای که مردم به خصوص خانم‌ها تا پولی به دست‌شان می‌رسید یا اندک پس‌اندازی جمع می‌کردند تکه‌ای طلا می‌خریدند تا به وقت لزوم سرمایه‌شان باشد حالا طلا، حکم همان کیمیا را دارد که به دست آوردنش کار هر کسی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پولی دست مردم نیست. توی خرج و مخارج‌شان مانده‌اند چه برسد به اینکه طلا بخرند. الان فقط عروس و دامادها برای خرید حلقه می‌آیند، آن هم تعدادشان زیاد نیست. تاره با قدیم خیلی فرق کرده. مردم قبلاً دو سه ماه یک بار برای خرید یا تعویض طلاهایشان می‌آمدند. اما دیگر شرایط عوض شده و قدرت خرید خیلی پایین آمده.

تعطیلی واحدهای صنفی طلا فروشی در کرج صحت نداردرکود در بازار طلای کرمانشاه/ کانال‌های خرید و فروش طلای دست دوم غیرمجاز استتوصیه یک نماینده به مردم درباره ریسک سرمایه‌گذاری در بازار طلا و ار

قبلاً حتی کسی که قشر ضعیف بود می‌توانست یک تکه طلا بخرد. خانم‌های خانه‌دار وقتی پولی دست‌شان می‌رسید، می‌آمدند طلا می‌خریدند. الان بیشتر برای فروش می‌آیند.

این مطالب گوشه‌ای از صحبت‌های یکی از طلا فروشان بیرجندی با خبرنگار تسنیم بود.

خبری از مشتری نیست/ مردم فقط از پشت ویترین طلا را نظاره می‌کنند

این طلا فروش بیرجندی گفت: خبری از مشتری نیست. مردم گاهی می‌ایستند و به ویترینی چشم می‌دوزند و بعد راهشان را می‌گیرند و می‌روند.

وی افزود: حتی در همین روزهایی که به قولی جشن عروسی زیاد است پیش می‌آید که چند روزی اصلاً دشت نکنیم. از سویی دیگر کرایه مغازه‌ها در بیرجند زیاد است خیلی اوقات دخل و خرج مان با هم یکی نیست. 

در مسیر بازار بیرجند به راه‌مان ادامه می‌دهم گویا تنها مشتریان طلا فروشی‌ها زوج‌های جوان تنها یا به همراه خانواده‌هایشان است و چهره بعضی‌ها، مشتاق است و چهره برخی دیگر خسته و گاهی ناامید.

کمتر از یک هفته به عروسی‌مان باقیمانده اما هنوز نتوانستیم طلا بخریم 

علی علی‌آبادی یک داماد بیرجندی است که برای خرید طلا به بازار آمده و در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: کمتر از یک هفته دیگر به عروسی‌مان باقیمانده اما هنوز نتوانستیم طلا خریداری کنیم چون بازار حسابی بالا و پایین است و سرویس طلا هم قیمت زیادی دارد واقعا نمی‌دانم باید چه کار کنیم. 

وی اظهار داشت: شاید یکی از دلایلی که جوانان رغبت کمتری به ازدواج دارند همین هزینه‌های بالای مراسم است، قیمت‌ طلا خیلی بالاست، تصورم چیز دیگری بود. با پولی که ما داریم یک جفت گوشواره بیشتر نمی‌دهند.

لیلا تنها عروسی نیست که برای خرید سرویس طلای عروسی دچار مشکل شده او می‌گوید مگر می‌شود عروسی را بدون سرویس طلای عروس برگزار کرد؟! پس جواب حرف مردم و پچ پچ‌های در گوشی را چه کسی بدهد؟!

روز 5 سرویس نقره می‌فروشم

یکی از نقره فروشان بیرجند نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: خریدار سرویس نقره زیاد است و بیشترشان هم عروس و داماد هستند.

وی با بیان اینکه روزی 4 - 5 تا سرویس نقره می‌فروشم و چون قدرت خرید مردم پایین آمده نقره و یا بدلیجات برای مردم به صرفه‌تر است نه سیاه می‌شود و نه رنگش می‌رود و نه ایجاد حساسیت می‌کند و دقیقاً مثل طلاست.

مردم با خرید نقره و بدلیجات آبروداری می‌کنند

 سرویس‌ها و نیم ست‌های نقره، از پشت ویترین خودنمایی می‌کنند. سرویس‌های داخل مغازه قشنگ‌تر است.

سرویس‌های نقره برای عروس و دامادهایی که نمی‌خواهند مبالغ چندین میلیونی برای خرید طلا هزینه کنند به صرفه‌تر است آری آنها با این خرید دارند آبروداری می‌کنند.

بیشتر کسانی که نقره می‌خرند فقط می‌خواهند مراسم‌شان برگزار شود و جلوی میهمان‌ها آبروداری کنند. خیلی از آدم‌های دور و بر شما نقره مصرف می‌کنند و اصلاً خبردار هم نمی‌شوید.

مشکل طلافروشان، گرانی طلا نیست

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر و ساعت بیرجند نیز در گفتگو با تسنیم گفت: وقتی قیمت طلا بالا باشد خریدار کم است اما هنگامی که قیمت‌ها متعادل‌تر باشد خریدار بیشتری خواهد داشت و عده‌ای نیز به دلیل این‌که فکر می‌کنند طلا دوباره گران خواهد شد شروع به خرید طلا می‌کنند که روی رونق بازار تاثیر دارد.

قربانی‌مقدم با اشاره به این‌که مشکل طلافروشان گرانی طلا نیست تصریح کرد: وقتی یک مشتری طلایی را می‌خرد علاوه بر قیمت خود طلا اجرت ساخت، سود برای کاسب و مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می‌کند که هزینه زیادی را برای خریدار به همراه دارد.

مالیات بر ارزش افزوده رونق را از کار کسبه گرفته است

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر و ساعت بیرجند گفت: مالیات بر ارزش افزوده یک دوره آزمایشی 5 ساله بود که با 2 درصد شروع شد و در سال‌های اخیر غیرمنصفانه بالا رفت و امسال یازدهمین سالی است که این قانون را تمدید می‌کنند و در حال حاضر به 9 درصد رسیده است که متاسفانه همین مالیات بر ارزش افزوده باعث شده که کار کسبه از رونق بیفتد.

وی افزود: مشتری 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده، 6 تا 7 درصد سود و 7 تا 8 درصد اجرت ساخت می‌دهد که همین امر باعث شده رغبت به خرید طلا نداشته باشد چراکه هنگام فروش یک رقم قابل توجهی از قیمت طلاکاسته می‌شود و ضرر می‌کند.

قربانی‌مقدم بیان کرد: وقتی خریدار رغبت به خرید طلا نداشته باشد بازار از رونق می‌افتد و همین امر باعث شده که بسیاری از طلافروشان مغازه‌های خود را تعطیل کنند.

تعطیلی 23 واحد طلافروشی در دو سال 

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر و ساعت بیرجند یادآور شد: طی دو سال گذشته 23 واحد از طلافروشی‌های باسابقه به علت این‌که فروش طلا برای آنها صرفه اقتصادی نداشت، تعطیل کردند.

وی افزود: کاهش قیمت طلا به کاهش قیمت دلار بستگی دارد و کاهش دلار نیز به سیاست سیاستمداران و صحبت‌های سیاسی که در جهان مطرح می‌شود و با توجه به این‌که جوی به راه افتاده که در پشت پرده ایران در مورد موشک‌های خودش در حال مذاکره با آمریکا است که این صحبت‌ها توسط مسئولان کشور تکذیب شد اما به هر حال این صحبت‌ها باعث شد که قیمت دلار کاهش پیدا کند و کسانی که دلار داشتند فروشنده شوند و حجم عظیمی از طلا، سکه و ارز به فروش برسد.

تمام واحدهای طلافروشی بیرجند دارای پروانه معتبر هستند 

قربانی‌مقدم با اشاره به این‌که تمام واحدهای طلافروشی بیرجند دارای پروانه معتبر هستند افزود: مردم به دنبال خرید طلای دست دوم و مستعمل نروند چراکه ممکن است این طلا غش و مشکلی داشته باشد و اگر هم از مغازه‌دار می‌خرند باز هم احتیاط کنند چراکه مسائل بهداشتی و پوستی وجود دارد.

مردم طلای دست دوم و مستعمل نخرند

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر و ساعت بیرجند با اشاره به این‌که افرادی در فضای مجازی مبادرت به ایجاد کانال‌هایی برای خرید و فروش طلای دست دوم می‌کنند تصریح کرد: به مردم توصیه می‌شود به دنبال خرید طلا از این کانال‌ها نباشند چراکه ممکن است طلای بدل و یا کم عیار را به آنها بفروشند و در این زمینه هیچ‌کس پاسخگو نیست و اتحادیه نیز هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال این مسائل ندارد.

 انتهای پیام/ش

R41348/P1377/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۸۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

به گزارش صدای ایران از ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.



با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف